Dolaskom u Perušić imate priliku uz tradicionalna jela kušati i tradicionalne žestice. Naši stari su oduviijek voljeli popiti koju za "ugrijati se". Isprobajte razne vrste rakija i likera u kušaonici rakije Stilanova Lika.

Lička šljivovica jedan je od proizvoda koji je sinonim vezan uz tradicijsku proizvodnju i uglavnom ne podliježe masovnoj industrijskoj proizvodnji. Lika je pogodno podneblje za proizvodnju kvalitetne šljive (klima, pedološka svojstva tla, otporne sorte šljiva). Nažalost, uz časne izuzetke, vrlo je malo poznatih proizvođača Ličke šljivovice, a istovremeno tržište traži sve više prepoznatljivih domaćih proizvoda.

Jačanjem turizma na našim prostorima pojavljuje se sve veća mogućnost plasmana autohtonih proizvoda, voćnih rakija, a naročito šljivovice. Od početka 2009. godine OPG Vlainić vlasnika Ivana Vlainića registrirani je proizvođač rakije šljivovice, sa markicom i plasira proizvode u ograničenim količinama na tržište u RH.

Početkom 2010. godine prišlo se uređenju objekta namjenjenog proizvodnji i skladištenju 11 vrsta rakija i likera (šljivovica, dunjovača, viljamovka, jabukovača, medovača, višnjevac liker,višnjevača rogačica,borovica,liker od jagoda,liker od malina), a koji je uređen i opremljen u skladu sa zahtjevima novog zakona o trošarinama. Sve vrste rakija pakiraju se u ambalaži zapremnine 0,05L, 0,2L, 0,5L, 0,75L i 1L kao ugostiteljsko pakiranje.

Ovu plemenitu tradicijsku vještinu obitelj Vlainić prenosi s koljena na koljeno i tijekom godina uzgoj kvalitetnog voća i proizvodnju sortnih rakija nastavljaju Stilanov sin pa unuk, da bi u današnje doba njegov praunuk g. Drago Vlainić, oec. krenuo ozbiljno razvijati brand Stilanova Lika. U poslu mu intenzivno pomažu brat i sinovi, Stilanovi pra praunuci. Dakle, s pravom možemo reći da su vrhunski proizvodi, rakije i likeri Stilanova Lika, nastavak stogodišnje tradicije marljive ličke obitelji Vlainić.

Posjetite Stilanovu Liku i isprobajte vrhunske domaće proizvode!

 

Najava za grupne posjete, telefonom ili e-mailom.

OPG Ivan Vlainić
Prvan selo 50
53202 Perušić
Email: stilanovalika@gmail.com

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

TZ Perušić{image:title}
TZ PerušićSljiva-02
TZ PerušićLika destination stilanova lika foto (28)  velika
TZ PerušićLika destination stilanova lika foto (4)  velika
  Planirajte putovanja - Sve