Gotovo svaki  mjesec u godini Perušić priređuje manifestaciju koja će svakog posjetitelja naučiti ponešto o našem kraju ili ga jednostavno zabaviti.

Veljača – Sajam „Zeleno gospodarstvo“

Sajam je osmišljen kako bi proizvođači tradicijskih proizvoda izložili i prezentirali svoje proizvode, a svaki posjetitelj ima mogućnost i kušati iste. Organizirane su edukativne prezentacije, ali i kulturno-umjetnički program.

Ožujak/Travanj – „Uskršnja potraga za pisanicama“
Organizirat će se uskršnje radionice za djecu, potraga za pisanicama te će sve biti popraćeno zabavno-glazbenim programom.

Travanj – Dan planeta zemlje
Provest će se istraživanje putem online ankete „Koliko sam ekološki osviješten“ te će u PP Grabovača (kod suvenirnice) omogućiti svim zainteresiranima sudjelovanje u radionicama i gledanju dokumentarnih filmova o planetu Zemlji te posjet špilji Samograd.

Lipanj – Summer Bike / Veslačka regata na rijeci Lici / Dan zaštite okoliša

Organizirat će se prva biciklijada na području općine dok Veslačka regata očekuje svoju 15. tradicionalnu manifestaciju koja, kao i sve godine do sada, jamči fenomenalnu zabavu. U sklopu obilježavanja Dana zaštite okoliša na području Parka izradit će se vremenka kapsula koja će se puniti predmetima, dokumentima, fotografijama, video i audio zapisima… Na sam Dan zaštite okoliša, kapsula će se zakopati i sljedeće otvaranje će biti 5. lipnja 2068. Ideja ovog projekta je ostavljanje „uspomena“ našim potomci na ljude i događaje iz 2018.

Kolovoz –  Interkulturalna večer volontera iz PP Grabovača / Međunarodna noć šišmiša / Blagdan svetog Roka

Na interkulturalnoj večeri predstavljat će se zemlje iz kojih dolaze volonteri koji tijekom ljeta volontiraju u PP Grabovača. Oni će putem kratkih prezentacija predstaviti svoje zemlje te pripremiti tradicionalna jela i delicije svojih zemalja.  U sklopu Međunarodne noći šišmiša organizirat će se radionice o šišmišima te će se svim zainteresiranima omogućiti gledanje kratkih dokumentarnih filmova o šišmišima. Blagdan sv. Roka obilježava se 16. kolovoza kad je organizirana pučka zabava.

Rujan – Dan Općine Perušić
Svaki svoj rođendan Općina Perušić okupi sve stanovnike i njihove goste na velikoj cjelodnevnoj fešti i koncertu u centru mjesta.

Listopad – „Ide jesen ide novo prelo“
Tradicionalna kulturna manifestacija u organizaciju Kulturno-umjetničkog društva “Perušić” s gostujućim KUD-ovima koji svojim nastupima oživljavaju folklornu tradiciju.

Prosinac – Božićna čarolija na Grabovači / Humanitarni Božićni sajam

Prve nedjelje u prosincu PP Grabovača organizira Božićnu čaroliju uz kuhano vino i kobasice te dolazak Djeda Božićnjaka za najmlađe. U sklopu Božićnog sajma već se tradicionalno prikupljaju sredstva od prodaje božićnih ukrasa koje izrađuju učitelji i učenici dvaju osnovnih škola s područja općine.