USPJEŠNO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „ZELENI SAJAM“ I XV VESLAČKA REGATA

USPJEŠNO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „ZELENI SAJAM“ I XV VESLAČKA REGATA

U subotu,23. lipnja, održan je 1. Zeleni sajam u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“, Turističke zajednice Općine Perušić, Narodne knjižnice Općine Perušić uz potporu Općine Perušić i klastera Lika Destination. Osim sajma, isti dana održana je i  XV po redu, jubilarna Veslačka regata u organizaciji Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić iz Perušića. Lijepo i sunčano vrijeme, privuklo je nekoliko stotina posjetitelja koji su uživali u prekrasnom krajoliku obale rijeke Like. Osim uživanja u krajoliku, posjetitelji su mogli posjetiti i „Zeleni sajam“ – malu tržnicu domaćih ličkih proizvoda koja je privukla preko 50 izlagača iz redova Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, smještajnih kapaciteta, javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim dijelovima prirode( „Lika destinacija“), poduzetnika i obrtnika u turizmu. Tokom dana uz pomoć Narodne knjižnice Općine Perušić i Udruge Pčelice iz Gospića organizirane su i Eko radionice za one najmlađe ali i Zelena tribina „Kako napraviti uspješnu turističku priču“ na kojoj se moglo čuti nešto više o mogućnostima financiranja u ruralnom turizmu, kako pokrenuti posao i s kojim problemima se mladi poduzetnici susreću, Predavači su bili iz redova mladih poduzetnika: Nena Obrovac, direktorica tvrtke za aktivni turizam Rural Escape, Josip Lukačević, osnivač tvrtke ThrillSeeker i Ivana Starčević, voditeljica LAG-a Lika.

Manifestacija je ostvarila i svoj cilj koji je bio stvaranje i implementiranje novih turističkih sadržaja na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine u kombinaciji sa sadržajem iz ruralnih krajeva, a koji se odnose na gastronomiju i ponudu tradicionalnih smještaja.

Za potpuni ugođaj pobrinuo se HKUD Perušić i ekipa Veslačkog kluba koja je spremala kotlić i lovački grah. Osim hrane, članovi Veslačkog kluba na čelu s predsjednikom Milom Jurišićem, organizirali su i uspješnu jubilarnu, 15. po redu Veslačku regatu.

Uz geslo „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može“ koje je bilo nit vodilja prilikom realizacije cijele priče oko manifestacije „Zeleni sajam“ , zahvaljujem se osobama bez kojih se sve navedeno ne bi moglo organizirati a koji su uložili mjesece rada, svoje znanje i kreativnost u realizaciju manifestacije a to su djelatnici Javne Ustanove „Pećinski park Grabovača“ – Tomislav Špehar, Tea Murgić, Mario Paral i Marko Kasumović , ravnateljica Narodne knjižnice Općine Perušić – Josipa Milković, Iva Vidović-Pocrnić.

Vidimo se i nagodinu! Hvala svima!

Ured ravnatelja JU PP Grabovača