DOĐITE NA SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL NA GRABOVAČU

DOĐITE NA SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL NA GRABOVAČU

Jedanaesto izdanje Smaragdnog Eco Film Festivala (SEFF), jedinstvenog putujućeg festivala filmova o zaštiti prirode i okoliša, i ove godine posjetit će JU „Pećinski park Grabovača“ s geslom „Lička eko priča“. Izdanje ovogodišnjeg festivala započinje 4. lipnja u Gospiću (KIC), a bit će posebno zbog reljefa, brdsko planinskog područja te će festivalski tim prikazivati kratke ekološke filmove koji bude ekološku svijest.

Organizator festivala je EKS – ekološko kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. U svom nastavku obići će Smiljan 5. lipnja (Memorijalni centar Nikole Tesle), Perušić 6. lipnja (Pećinski park Grabovača), Otočac 6. lipnja (Gradski park), Rudopolje 7. lipnja (ZIP line), a zatim se se vraćaju u Hrvatsku Kostajnicu, Sisak i Zagreb.

Festival je vrlo poznat u svijetu budući da festivalski tim putuje iz mjesta u mjesto biciklima. Uz projekcije pripremili su i tribine, koncerte, te izložbu radova na svili Mojce Astrid Aparnik. Festivalski tim čine direktori sličnih festivala i redatelji iz Rusije, USA, Grčke, Španjolske, Portugala, Irana, Srbije, Dominikanske Republike, te Hrvatske.

Završnica festivala i proglašenje najboljih filmova će biti 10. lipnja u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu. Proglasiti će se najbolji filmovi iz tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani.

Pokrovitelji SEFF-a su Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Gospić, te Sisačko-moslavačka županija.

TZO Perušić / SEFF