Uspješno završena manifestacija obilježavanja Dana planeta zemlje

Uspješno završena manifestacija obilježavanja Dana planeta zemlje

Cijeloga tjedna u Perušiću se održavala manifestacija „Djeca mijenjaju svijet! I mi to možemo!“ u organizaciji Narodne knjižnice Općine Perušić u suradnji s OŠ Perušić, Komunalnim poduzećem Perušić d.o.o. i Pećinskim parkom Grabovača.

 

Uključeni su bili svi učenici Osnovne škole Perušić sa svojim učiteljima. Cijeloga su tjedna sudjelovali u radionicama, učili o smeću, recikliranju i očuvanju okoliša kako bi se što bolje pripremili za završni dan manifestacije i eko-natjecanje.

 

U parku u centru mjesta održano je natjecanje u znanju među  višim i nižim razredima osnovne škole u kojem su se pitanja odnosila na to što je smeće, što je recikliranje, koje smeće bacamo u spremnike kojih boja i slično, a pobjednici, u ovom slučaju ekipa 2. i 3. razreda te među višim razredima oni 6. razreda, bili su bolji i osvojili su slatkiše za nagradu.

 

Nagrada je dodijeljena i za izradu 3D predmeta izrađenog od materijala koji se može reciklirati, a tu su nagrađeni 1. i 4. razred. Uslijedile su radionice na temu očuvanja okoliša, a ono što se školarcima najviše svidjelo bilo je bojanje kanti za smeće u parku kako bi ih učinili šarenijima